top of page

Oorsieraden

Voor opdrachten van verschillende klanten moest ik een poosje terug edelstenen inkopen. En tjah… daar kom ik altijd met meer van terug dan eigenlijk nodig is.

Al zoekend tussen allerlei edelstenen kwam ik ook een mooi paartje druppelvormig geslepen labradoriet tegen. Eigenlijk te mooi om te laten liggen.

Ik bedacht me hoe mooi het bij mijn zus Dineke zou staan, en had direct een goede reden om ze mee te nemen. Ze draagt veel kleding die hier qua kleur mooi bij past.

Om het geheel compleet te maken zocht ik nog een steen uit die er boven zou passen. Dat werd een combinatie van parelmoer met hier overheen een geslepen bergkristal.

Maar ook kwam ik edelstenen tegen waar ik voor mezelf oorsieraden van wilde maken. Ik zocht voor mezelf druppelvormige kyaniet uit, met daarboven toermalijn in een mooie warme tint .

Het mooie aan beide paren druppelvormige edelstenen die ik uitgezocht heb, is dat ze een natuurlijk uiterlijk hebben. Als de steen bewogen wordt, zie je de speling van het licht in de steen, maar lichten er ook andere kleuren op. De stenen van Dineke hebben een groen/blauwe glans in het licht, en de stenen van mijn oorsieraden hebben een blauw/grijze glans. Ook kun je mooi de structuur zien in de stenen.

Bij het maken van de oorsieraden heb ik er op gelet dat het qua stijl ook past bij ons. Warme kleuren staan ons het mooist, vandaar dat de stenen in goud zijn gezet.

Benieuwd naar het eindresultaat? Zie hier het resultaat!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page